Bespaar bij renovatie van de drukriolering

 

De buitengebieden zijn in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw massaal voorzien van drukriolering, de vraag destijds was niet wat het kost maar welk bedrijf is in staat om tijdig te leveren voordat  de subsidie vervalt.

 

In deze periode is weinig aandacht besteedt aan het zorgvuldig ontwerpen en doorrekenen van de persleidingstelsels, problemen met de afvoercapaciteit werden veelal opgelost met een extra tussengemaal, zwaardere pompen of in sommige gevallen met het “haasje over systeem”, hierbij is de doorgaande persleiding onderbroken en loost deze in een volgend minigemaal.

 

Op dit moment wordt veel van de destijds aangelegde drukriolering gerenoveerd, een mooi moment om het ontwerp eens goed onder de loep te nemen.

De ervaring leert dat er veel winst is te behalen met een goed ontworpen systeem, dit vertaalt zich direct in een besparing op de energie en onderhoudskosten van de installaties.

 

AquaRaad is gespecialiseerd in het ontwerpen en doorrekenen van drukrioleringen, het opstellen van programma’s van eisen voor renovatiewerkzaamheden en de eventuele projectbegeleiding  hiervan.